باورود اسانس از طرق مختلف به بدن و به ویژه از طریق جذب پوستی و استنشاق از راه بینی،این مواد باعث
آزاد سازي اندروفین و انکفالین که ترکیبات پروتئینی تولید شده در پایانه هاي عصبی می باشند می شود.
مورفین هاي داخلی بدن، آستانه تحریک درد را در بدن افزیش داده و باعث تسکین درد و آرامش
جسمی و روانی می گردند.
 به طور کلی اثرات این اسانس ها شامل :
 استرها : رفع التهاب – ضد انگل – آرامش بخش – مسکن
 ترپنها: رفع التهاب – ضد آلرژي- ضد عفونی کننده- خلط آور
 آلدئیدها: رفع التهاب- ضد روماتیسم- گشاد کننده عروق- آرامش بخش
 کتون ها: نرم کننده – بر طرف کننده ضایعات پوستی و تبخال
 اکسید ها: خلط آور- ضد انگل – ضد عفونی کننده
 فنل ها : ضد باکتري – ضد ویروس- ضد انگل – ضد قارچ
 الکل ها: میکروب کش

کاربرد در صنعت
 از اسانس ها در صنایعی هم چون :
 تهیه حشره کش ها
 تهیه آدامس هاي معطر
 در صنعت صابون سازي
 تهیه خمیر دندان و لوازم آرایشی و بهداشتی
 عطر سازي
 فراورده هاي خوراکی

کاربرد در داروساز ي و پزشکی

ضد عفونی کننده

ضد تشنج

ضد تورم و التهاب

خلط آور

ضد قارچ، باکتري و کرم

مسکن درد دندان

ضد خارش موضعی

محرك دستگاه گوارش

ضد رماتیسم

استفاده از اسانس هاي غیر خوراکی به عنوان خوراکی با عث مسمومیت شدیدو صدمه به کبد و کلیه
می گردد.
 برخی از ترکیبات اسانس ها داراي سمیت بالایی می باشند به عنوان مثال مصرف گیاه مفید آویشن
بیشتر از حد معمول آن ( 20 گرم در یکبار) به علت و جود تیمول عوارضی از قبیل تورم زبان، بزرگ
شدن غدد تیروئید و سرگیجه و بسیاري عوارض دیگر را به همراه دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست